Voor teams

Alsof samenwerken vanzelfsprekend is ...

Je bent onderdeel van een team, soms gewenst soms ongewenst. Het blijft een uitdaging om elkaar goed te begrijpen en om steeds weer het beste resultaat neer te zetten. Zeker als er om je heen van alles verandert of als je moet samenwerken met mensen van een andere generatie. Het lijkt soms alsof er binnen het team verschillende talen worden gesproken wat kan leiden tot onbegrip, misverstanden en frustraties. Kortom energievreters!

In plaats van dat teamleden zich op zo`n moment openstellen voor kwaliteiten en perspectieven van de ander, sluiten zij zich (onbewust) af. Deze patronen zitten het werkplezier aardig in de weg. De teamresultaten komen misschien zelfs onder druk te staan. Omdat je zelf onderdeel bent van het team is het vaak lastig om zelf de patronen te doorzien en ze te doorbreken. Maar hoe maak je het werk samen weer leuk? Dat kan een flinke uitdaging zijn.

Als samenwerken vanzelf gaat!

Samenwerken kan ook energie geven! Als iedereen werkt vanuit zijn kracht en als dit samenkomt op het juiste moment dan versterk je elkaar. De focus ligt niet alleen op de verschillen of op wat niet kan maar teamleden gaan langzaam maar zeker elkaars (unieke) kwaliteiten zien en waarderen.

Het team groeit en komt daadwerkelijk verder! Met een flinke dosis plezier voelt iedereen zich vrij en vertrouwd om alles bespreekbaar te maken en moeiteloos haalt het team haar doelen!

Verbinding maken vanuit ieders kwaliteit

Sta open voor elkaars talenten en benut alle kwaliteiten. Makkelijker gezegd dan gedaan. Wil jij jouw team naar een hoger niveau tillen? Ik help je hier graag bij. Door mijn sterke intuïtie kan ik snel situaties inschatten. Zeggen teamleden daadwerkelijk wat ze bedoelen en moeten zeggen of is er meer ‘onder water” wat onuitgesproken blijft? Ik merk het snel op en heb ook het lef om deze zaken bespreekbaar te maken. Door mijn nuchtere en frisse blik, breek ik het ijs en lever ik een mooie bijdrage aan om jullie team nog krachtiger te maken. Misschien wel tijdens een Team Game!

Bekijk hoe ik jullie kan ondersteunen en neem gerust contact op. Ik maak graag kennis om samen te onderzoeken wat ik kan doen voor jullie.

TEAM SCAN

Wat is het?

Is een team een eenheid of een samenstelling van losse individuen met eigen doelen? Zit iedereen wel op de juiste plek en welke ingesleten patronen zijn er die jullie als team niet vooruit helpen? Een teamscan kun je zien als een frisse blik op het team en interactie, de processen en de realisatie op de doelstellingen. Geen saai, theoretisch rapport, maar een inhoud en vorm op maat!

Resultaat

Afhankelijk van jullie concrete vraag, voer ik een teamscan uit. Ik observeer tijdens teammeetings, voer gesprekken met de teamleden en presenteer mijn bevindingen in een helder en toepasbaar verhaal. Jullie hebben direct een helder beeld van waar jullie team staat, zie het als een (nul)meting.

TEAM COACH

Wat is het?

Teamcoaching betekent een aanpak op maat. Ieder vraagstuk is anders, elk team is anders en iedere oplossing is anders. Samen met jullie onderzoek ik welke aanpak het beste aansluit bij jullie vraag.

Als teamcoach doe ik mee, kijk ik mee en maak (onuitgesproken) zaken bespreekbaar zodat jullie gezamenlijk echt verderkomen.

Resultaat

  • Verminderen van individuele en teamafhankelijkheid van medewerkers tov manager
  • Verantwoordelijkheid voor kwaliteit van de interactie en resultaat bij team leggen
  • Interactie onderling versterken tbv collectief leren

TEAM GAMES

Wat is het?

Regelmatig nieuwe, gezamenlijke positieve ervaringen hebben, zorgt voor meer vertrouwen en verstevigt de onderlinge band in het team. Gebaseerd op de Fun Factors bieden wij leuke, frisse team games op maat. Teamgames  zijn korte (dag / dagdeel) programma`s die jullie gegarandeerd een boost geven.

Resultaat

‘Let the games begin’. Plezier gegarandeerd en met een goed gevoel zijn jullie geïnspireerd om de volgende stap te zetten. Gericht op verbinding en het versterken van de onderlinge overeenkomsten.