Online leren in stroomversnelling

Gepubliceerd door jenniferseldenrijk op

Hoewel het leven nu soms lijkt stil te staan, is er gelukkig nog veel wél mogelijk. Waar we kunnen, helpen we ook in deze tijd organisaties verder met leren en ontwikkelen.

Vernieuwende, online leeroplossingen

De hele wereld wordt vanwege het coronavirus in korte tijd geconfronteerd met grote veranderingen. Veranderingen in het dagelijks leven waar de grens tussen werk en privé plots is vervaagd of geheel is verdwenen. Zowel onze eigen organisatie als die van onze klanten zijn bezig met het vinden van een nieuwe balans. Hoe moet het verder? Hoe lang duurt het nog? Wat betekent dit voor mijn taken in mijn functie? Logische vragen waar niet direct een antwoord op is.

Leren en ontwikkelen op een laag pitje

De afgelopen weken is bij onze klanten de investering in leren en ontwikkeling behoorlijk teruggelopen, sterker nog – alle klassikale trainingen en fysieke bijeenkomsten zijn (door ons) geannuleerd. Organisaties maken een pas op de plaats en focussen zich eerst op hun primaire proces, echter zien we weer een voorzichtige belangstelling ontstaan voor online leerinterventies. 

Can do mentaliteit 

Medewerkers zitten thuis, kantoren blijven op slot en er ontstaat ruimte. Ruimte voor iets anders dan rennen en vliegen of je laten leiden door de waan van alledag. Geen collega`s die in een rij aan je bureau staan. Vanuit deze ruimte merken we dat medewerkers benieuwd zijn naar de leer- en ontwikkelmogelijkheden. “Nuttig bezig zijn, Niet stilstaan” zijn termen die we opvangen uit ons netwerk.

In ons leveranciersnetwerk zien we dat de partijen tot vernieuwende, inspirerende leeroplossingen komen. Vanuit een ‘Can do mentaliteit’ bieden zij diverse (gratis) webinars aan zoals ‘Hoe ben ik een goede leidinggevende op afstand?’ of ‘Hoe deel ik mijn tijd in zodat ik aan werken toekom en er voor mijn kinderen ben’. Conclusion Learning Centers verzamelt al deze initiatieven en deelt deze, samen met ander online aanbod en tips en tricks met haar gehele netwerk. 

Online leren in de lift

Dagelijks volgen wij de trends en ontwikkelingen als het gaat om digitale leeroplossingen. De huidige situatie zorgt voor een stroomversnelling in de ontwikkeling van online leren. Dit betekent dat wij nieuwe digitale leeroplossingen van onze leveranciers aanbieden via onze portalen. Ontwikkeling van medewerkers hoeft gelukkig niet stil te staan. Zij kunnen nu deelnemen aan trainingen via bijvoorbeeld virtual classrooms.

Hoewel we eerder zagen dat veel opdrachtgevers geïnteresseerd zijn in het online leren, was er altijd nog een bepaalde terughoudendheid. Over een paar weken zijn we met elkaar bewust-bekwaam geworden ten aanzien van de inzet en het gebruik van online leermiddelen, een mooie ontwikkeling!

Met elkaar komen we deze situatie te boven om er zo sterker uit te komen. Zoals altijd staan we klaar voor organisaties als het gaat om leren en ontwikkelen, ook in deze tijd. Waar we kunnen, helpen we ook jou en je organisatie verder.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *