Beginselen van groei

Moeiteloos is niet hetzelfde als er geen moeite voor hoeven doen, geen inzet, geen ontwikkeling. Moeiteloos gaat over een leven waar alles meer op een natuurlijke manier verloopt. Waar jij je niet continu verzet tegen de werkelijkheid maar deze veel meer ziet, accepteert en benut zoals hij is.

Er zijn 5 beginselen van groei, ook wel ‘De weg naar een moeiteloos leven’:

1.Verbondenheid

We zijn allemaal verbonden met dezelfde bron die ons onderhoudt. Deze voorziet in alles wat we nodig hebben. Wees niet boos of kritisch op jezelf of een ander. Er is ruim voldoende voor iedereen en samen kunnen we alles.

2. Vloeiendheid

Als je weet dat er overvloed voor iedereen is kun je vrij delen met elkaar en gaat het allemaal vloeiend. Hou dingen niet vast, laat ze vrij stromen tussen jou en anderen.

3. Vrijheid

Accepteer de werkelijkheid als uitgangspunt, neem zelf verantwoordelijkheid voor je omstandigheden, verlang niet de goedkeuring van anderen. Dan gaat alles moeiteloos.

4. Intentie

Onzekerheid is geen onveiligheid, probeer de toekomst niet te bepalen, leef nu, vanuit een duidelijke intentie. Het landschap verandert steeds op je reis.

5. Bijdrage

Jouw opdracht is om jezelf tot volle bloei te brengen, niet als een ander te zijn, dat doen ze zelf wel. Jouw unieke bijdrage is je echte zelf te zijn, onbezorgd en moeiteloos.

(“Moeiteloos” Gerard Meerstadt)