Meer plezier in leven & werk met Fun Factors

omdat iedereen graag de leukste versie van zichzelf is

Fun Factors

 Hoe we ons voelen en wat we denken wordt sterk beïnvloedt door ons onderbewustzijn. Zonder dat je erbij stilstaat, vinden er talloze processen plaats in jouw onderbewustzijn, het gaat vanzelf. We reageren op prikkels en direct reageert ons lichaam hierop.

FUN FACTORS zijn heuse beïnvloeders van jouw (onderbewuste) ‘body & mind’ en brengen je dichterbij jouw mooie, unieke, leuke en frisse versie van jezelf! Het zijn de toegangspoorten naar meer succes in jouw leven en werk. Fun Factors vormen de rode draad in alle activiteiten van Life4Fun – super krachtig, praktisch en effectief.

Spelen

Bewuste houding

Met aandacht

SPELEN

Spelen is gezond voor jong en oud en het draagt bij aan plezier in leven.  Als je speelt dan ben je in beweging, alles gaat stromen. In spel krijg je de kans om even van de gebaande paden af te gaan en om het nieuwe gebied te verkennen. Lekker gek doen dus, op ontdekkingstocht en de antwoorden in jezelf te (her) ontdekken. De aanname wordt vaak gedaan dat spelen alleen voor kids is en dat volwassenen vooral serieus moeten zijn en niet te veel afwijkend gedrag moeten vertonen. Wij denken daar anders over en nodig je graag uit om spelen toe te laten in je leven.

Dat is niet alleen ons gevoel erbij, maar het is ook een onderwerp van verschillende wetenschappelijke studies. “Volwassenen met een ‘speeltekort’ zijn er volgens speeldeskundige Stuart Brown slecht aan toe. ‘Ze verliezen hun optimisme, worden somber en raken vastgeroest,’ schrijft hij. Voldoende spelen in je volwassen leven is de smeerolie voor je brein.

Alles loopt soepeler. ‘Uit onderzoek blijkt dat mensen die blijven spelen minder vatbaar zijn voor dementie en andere neurologische problemen. Ze lopen ook minder kans op hart- en vaatziekten,’ stelt Brown. ‘Als we spelen, staan we open voor mogelijkheden en de vonken van nieuwe inzichten en gedachten,’ concludeert hij. ‘We zijn door de natuur gebouwd om op te bloeien door middel van spel.”

BEWUSTE HOUDING

Natuurlijk heb je niet elke dag je roze bril bij je. En soms heb je je roze bril wel op maar zie je de wereld er op dit moment helemaal niet mooier door. Hoe komt dat? Elk moment hebben we steeds nieuwe gedachten. Van sommigen ben jij je direct bewust maar de meesten spelen zich af in jouw onderbewustzijn . Zo lijkt het alsof je er zelf geen controle of sturing op hebt en dat de negatieve gedachten jou in beweging brengen. Je kunt er zelf niets aan doen als je tegen iemand uitvalt. Het overkomt je.

Als je eerlijk bent weet je dat het zo natuurlijk niet ziet. Je kunt niemand anders de schuld geven van iets wat jij doet of zegt, zelfs niet als jij je aan iemand irriteert want ook dat zegt iets over jouw! Er zijn verschillende eenvoudige technieken om je bewust te worden van je gedachten, gedrag en attitude en om ze vervolgens zelf te gaan sturen. Als je dit spelletje eenmaal doorhebt dan is er geen houden aan en zo kies je van moment tot moment zelf je houding. Net zo lang tot je bewust-bekwaam bent geworden. Ik nodig je uit, start elke dag met de bewuste intentie om er een fantastische dag van te maken. Of toch liever die donkere brombeer uithangen?

MET AANDACHT

Met aandacht, ook wel Mindful. Mindful zijn is aanwezig zijn op dit moment, in het ‘hier en nu’. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het helemaal niet. Het gaat erom dat je zo min mogelijk bezig bent met dingen in het verleden en in de toekomst, maar juist in het moment leeft. Precies op dit moment speelt jouw leven zich af en alleen op dit moment kun je invloed uitoefenen op jouw plezier, niet op jouw plezier van gisteren of van morgen.

Deze Fun Factor is erop gericht om echt te ervaren wat er op dit moment gebeurt in de binnen- en buitenwereld. Wat merk je op? Wat zie, ruik, hoor, voel je allemaal? De eerste stap is om je ervoor open te stellen en je bewust te worden van alles op dit moment. Zelfs als je op dit moment een pijn voelt kun je hier aandacht voor hebben en dit doorleven. Je zult merken dat dit gevoel als een golf komt en gaat en pas als je er even bij hebt stilgestaan in plaats van dat je het onderdrukt of ontkent geen belemmering meer is voor plezier op dit moment.