Oog in oog staan met een Angstaanjagend Spook

Gepubliceerd door jenniferseldenrijk op

“Het zweet brak me uit. Ik wist even niet wat ik moest doen en als verstijfd stond ik in de rij bij de kassa terwijl ik ongemakkelijk werd aangestaard door een mensenmenigte. Ik wist niet meer waar ik was en wat er gebeurde” Zo vertelde een cliënt mij laatst. Hij vervolgde: “Toen ik eenmaal besefte waar ik was, heb ik nog een poosje om me heen staan kijken. Er was niets bijzonders aan de hand, het was een doodgewone dinsdagmiddag en ik was snel de winkel ingelopen om een tijdschrift te kopen. Er was werkelijk niets te ontdekken waardoor ik me zo enorm angstig zou kunnen voelen maar toch gebeurde het wel.”

Later thuis liet hij de situatie nog eens door zijn hoofd gaan en nog steeds kon hij geen verklaring vinden voor wat hem eerder was overkomen. Hij besefte het toen nog niet, maar die middag had hij een Spook ontmoet.

Goed gevulde interne databases

Normaalgesproken worden alle gebeurtenissen en ervaringen keurig verwerkt in onze denkbeeldige en onderbewuste ‘database’. Ze worden als zogeheten Clusters van informatie opgeslagen en in verbinding gebracht met soortgelijke en relevante andere clusters.

Superhandig, want met een goed gevulde database die bestaat uit miljarden clusters kun je goed voor de dag komen! Het helpt je om elke dag te varen op bekende patronen en routines waardoor je lekker efficiënt kunt functioneren. Zo weet je bijvoorbeeld dat je het beste kunt wachten voor rode stoplichten of dat je onaangenaam koude handen krijgt als je zonder handschoenen aan naar buiten gaat. Jouw database zit vol met vergelijkingsmateriaal waardoor je op elk moment snel een goede inschatting kunt maken en betekenis geeft aan een situatie.

Spoken herkennen en opsporen

Pas op het moment dat de clusters van informatie niet goed zijn verwerkt in jouw interne database, moet je je zorgen gaan maken. Deze ‘foute clusters’ dienen zich aan op momenten waar jij totaal niet op ze zit te wachten en ze kunnen ook nog eens flink schadelijk zijn. Irritante saboteurs die spoken door jouw systeem. Soms zitten ze er al jaren en zijn ze ontstaan tijdens extreme situaties om je (op dat moment) te beschermen.

“Dus je kunt je niet herinneren waarom je je plots zo angstig voelde?” vroeg ik aan mijn cliënt om de situatie scherp te krijgen. Toen hij dit bevestigde wist ik het zeker, ook hij was het slachtoffer van zijn eigen spookcluster.

Actieve Spoorclusters herken je bijvoorbeeld door:

  • Een emotie die buiten proportie is voor de aangelegenheid;
  • Of de afwezigheid van emotie waar je deze wel zou mogen verwachten;
  • Onverklaarbare plotselinge klachten;
  • Onverklaarbare vermoeidheid;
  • Irrationeel gedrag (volgens anderen, zelf herken je het niet);
  • Angsten en Fobieën;

Je zal het maar hebben

Als je niet oplet dan gaan die Spoken zich bemoeien met jouw leven en dat is precies wat je niet wilt. Het goede nieuws is dat ze ook onschadelijk gemaakt kunnen worden. Met de hulp van een krachtige methode heb ik al verschillende keren mogen meemaken dat Spookclusters aan oppervlakte kwamen en dat ze succesvol werden uitgeschakeld.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *