Mind Eye Power: een nieuwe kijk op plezier in het leven

Gepubliceerd door jenniferseldenrijk op

“For your eyes only” ,“Blue Eyes”, ”Can’t Take My Eyes Off You” of “Brown Eyed Girl” en zo kan nog wel even doorgaan met het noemen van titels waar de ogen centraal staan. Wat is dat toch met die ogen? Iedereen lijkt er gefascineerd door te zijn. Er hangt iets betoverends en mysterieus om onze ogen. Is dat wat ons er zo in aanspreekt?

Nog nooit stond ik zo lang stil bij ogen als afgelopen weekend. Goede recensies en mijn nieuwsgierigheid brachten mij bij de 2-daagse training ‘Mind Eye Power’ (MEP) een methode waarmee mensen worden geholpen om verandering in gang te zetten. Ik wilde hier natuurlijk alles van weten zodat ik dit straks ook zelf in de praktijk kan brengen tijdens coachingstrajecten.

Zichtbaar groot effect

We trapten af met een warming-up voor de ogen. Van links naar rechts, van boven naar beneden, in een vloeiende ‘klok beweging’ en in de uiterste hoekjes kijken (zonder je hoofd te bewegen). Dit blijkt geen alledaagse bezigheid en mijn ogen raken al snel vermoeid dus de balansoefeningen die volgden hadden een heerlijk ontspannende uitwerking op mijn ogen, lichaam en geest.

Ik leer veel over de werking van de ogen en verschillende wetenschappelijke onderzoeken komen aan de orde. Zo zijn onze ogen veel meer dan alleen grote, gekleurde bollen waarmee je kunt kijken en waarnemen. Onze ogen zijn belangrijke informatieverwerkers die doormiddel van verschillende bewegingen allerlei connecties maken in onze hersenen. Via de MEP methode grijp je in op de bedrading van je hersenen en op de opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen.

Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen. Waar je kijkt heeft invloed op wat je voelt en wat je voelt heeft invloed op waar je kijkt. De ogen vormen het toetsenbord van onze hersenen en als je er oog voor krijgt, dan geeft de taal van het oog ons veel informatie over het gehele brein-bodysysteem. Er zijn al verschillende succesverhalen van mensen die dankzij een MEP sessie werden bevrijd van o.a.:

  • Faalangst, sociale angst of angst voor het spreken in het openbaar
  • Onverwerkte emotionele ervaringen
  • Stress, frustratie, woede, verdriet, schaamte en schuld
  • Slapeloosheid en gebrek aan energie
  • Verslavingen (bijv. roken, eten)

De aanpak in beeld: Echte Eye Openers

Natuurlijk is er geen effect als je een paar keer knippert met je ogen. De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset (attentie en intentie) geeft de methode zijn kracht. Een coach die de MEP technieken beheerst kan je door het hele proces begeleiden. Tijdens de opleidingsdag gaan we meteen praktisch aan de slag, want wat is een betere les dan het gewoon eerst zelf ervaren?

De methodiek is opgebouwd uit verschillende stappen en start bij het thema wat zorgt voor emotionele lading, denk hierbij bijvoorbeeld aan thema`s als: Gevaar, Schuld, Onmacht of Afwijzing. Andere coachdeelnemers zien in mij een mooie oefencliënt en starten enthousiast met het protocol. Eerst brengen ze me terug naar een recente gebeurtenis wat voor veel spanning en stress zorgde. Door heerlijk op de pijnpunten te drukken werd het thema groter en ‘actief’ gemaakt waarna de ogen niet veel later lekker aan de slag mochten.

Op instructie van de coachdeelnemer bewoog ik mijn ogen zo snel mogelijk van links naar rechts, in verschillende oogbewegingspatronen. Vervolgens doorliepen we het hele protocol en ik eindigde met een opgelucht gevoel, vol energie en plezier in mijn lijf. Weet niet precies wat er gebeurde maar het voelde goed! De succesverhalen werden verder aangevuld toen andere deelnemers hun ervaringen deelden. Ongelofelijk – dus het werkt echt? Het brengt je uit de beschermingsmodus naar een staat van groei met meer plezier en een moeiteloos leven.

Met veel plezier kijk ik uit naar de 2de trainingsdag en ik kan niet wachten om deze methode zelf in de praktijk te gaan brengen. Wil jij zelf ervaren welk ‘mysterie’ er achter jouw ogen schuilgaat? Maak gerust een afspraak met mij om het zelf te ervaren. Wil je zelf de methode leren, kijk dan op de website van Jacqueline Venbrux.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *