Meditatie Stiltedag

Meditatie Stiltedag | Thuisraken in lichaam en geest via oogbewegingen

Eerstkomende: Zaterdag 30 JUNI – VOL! (Een volgende datum wordt zsm geprikt)

Sta jij weleens stil bij de power van onze ogen? Onze ogen zijn bijna altijd in beweging, zelfs als je het niet bewust merkt, bijvoorbeeld tijdens onze (REM) slaap. Naast dat we met onze ogen waarnemen, spelen zij een belangrijke rol bij het verwerken van informatie in de diepere lagen van ons (onder) bewustzijn. Via doeltreffende en eenvoudige oogbewegingen zijn we in staat om toegang te krijgen tot deze diepere lagen en kunnen we door de ontspanning van onze ogen het lichaam en geest in een diepe rust brengen.

Tijdens deze Meditatie Stiltedag ga jij dit zelf ervaren want het draait om jou! Je hebt het verdiend om je volledig te ontspannen en tot rust te komen om zo jouw batterij weer op te laden. Je bent even los van alle dagelijkse stress en verplichtingen (je moet zoveel van jezelf en anderen). Even heerlijk ontspannen, genieten en niets moeten – dat is wat deze dag jou gaat brengen. Vanuit hier ontstaan de mooiste en waardevolste inzichten!

We werken met verschillende (eenvoudige) lichaamsoefeningen en meditaties waarin ontspanningsoefeningen voor je ogen het ankerpunt vormen. Je zult zien hoe krachtig deze combinatie is waardoor jij snel de rust en ontspanning voelt en jouw ogen fungeren als krachtige verbinders tussen ons lichaam en geest. Ervaring met stil zijn en meditatie is niet nodig, we starten met laagdrempelige, rustige oefeningen die jij zelf kunt uitbouwen.

Wat brengt deze dag jou?

  • Je leert hoe je ogen voor je kunnen werken en hoe je kunt ingrijpen op ingesleten patronen
  • Je krijgt meer inzicht in automatische patronen en hoe je deze kunt doorbreken
  • Je zet de eerste stap naar blijvende verandering
  • Je raakt volledig ontspannen en komt tot rust

Trainer

Jacqueline Venbrux is de trainer tijdens deze Meditatie Stiltedag. Zij is lichaamsgericht psychologe, Mindfullness trainer en ontwikkelaar en trainer van Mind Eye Power (MEP). Mind Eye Power (MEP) is een krachtige methode waarmee je op een milde en toegankelijke manier diepgaande veranderingen kunt brengen in hardnekkige patronen, diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en (gevolgen van) trauma.

Jacqueline heeft jarenlang gewerkt met intensieve angst en trauma behandeling. Zij leidt therapeuten en coaches op om zich de MEP methode eigen te maken en inmiddels heeft zij bijna 200 MEP practitioners toegevoegd aan het netwerk. Meer weten? Kijk op www.mindeyepower.nl

Programma

09.30 – 10.00:            Inloop / Ontvangst met koffie en thee

10:00 – 10:30:            Introductie, kennismaking met MEP en meditatie (30 min)

10:30 – 11:00:            Oogontspanningsoefeningen (30 min)

11:00 – 11:30:            Oogmeditatie (30 min)

11:30 – 13:00:            Balansoefeningen voor het lichaam en de ogen (90 min)

13:00 – 14:00:            Lunch in stilte, Mindful eten (60 min)

14:00 – 14:30:            Balansoefeningen voor het lichaam en de ogen (30 min)

14:30 – 15:00:            Meditatie (30 min)

15:00 – 15:15:            Korte pauze (15 min)

15:15 – 16:00:            Bodyscan & Integratieve meditatie (45 min)

16:00 – 16:30:            Delen & Afsluiting

De oefeningen worden afgewisseld met beweging (zittend, staand of liggend uitgevoerd) en rust. We maken rustige, harmoniserende bewegingen met de ogen en ons lichaam, gericht op diepgaande ontspanning van ogen, lichaam en geest. De oogmeditatie zorgt ervoor dat er meer verbinding ontstaat tussen hoofd- hart en buik (denken, voelen en doen).

Praktische Informatie

De Stiltedag vindt plaats in Gezondheidscentrum `t Duifje in Arnhem. Bij aanvang van de dag wordt de stilte ingeluid, er wordt niet gesproken of onderling contact gemaakt. Ook de lunch zal in stilte zijn en er is een verzorgde, vegetarische lunch. Dieetwensen kun je vooraf aan ons doorgeven.

  • De kosten voor deze Meditatie Stiltedag zijn € 74,- inclusief koffie/thee, verzorgde lunch en BTW
  • Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid en de locatie is ook bereikbaar met het OV
  • Meditatiematten en kussens zijn aanwezig (als je niet op een kussen kunt / wilt zitten dan zijn er stoelen aanwezig)
  • Neem makkelijk zittende kleding mee, je kunt je op de locatie verkleden
  • Je krijgt praktische oog (ontspannings) oefeningen mee voor thuis!
  • De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. Wees er snel bij, want vol is vol

In navolging op een geslaagde 1ste editie is er de mogelijkheid om je opnieuw aan te melden. De eerstvolgende Meditatie Stiltedag is gepland op zaterdag 30 juni 2018.