Ervaring

Ervaringsdeskundige

Ik weet uit ervaring hoe het is om een sterke interne criticus in jezelf te hebben die bij alles streeft naar perfectie. Eentje die je vertelt dat het nooit goed genoeg is, hoe hard je ook werkt. Eentje die weinig aandacht heeft voor emoties en gevoel en waarvoor kwetsbaarheid een onbekend begrip is.

Met een enorme motivatie en gedrevenheid wilde ik overal succesvol zijn; op school, in studie en werk. Ik stelde vage doelen waardoor ik nooit kon weten of ik ze had gehaald en ik legde de lat hoog voor mezelf. Vaak stelde ik andere eisen aan mijn prestaties dan wat ik van anderen vroeg en gaf alles wat ik in me had om er te komen.

Als ik er dan eenmaal was, dan kon ik er niet eens van genieten en wilde weer door naar het volgende. Er was een grote onrust en ik merkte dat ik aan steeds minder dingen echt plezier ging beleven en dat ik steeds kritischer werd over mezelf. Op een gegeven moment voelde ik aan alles dat ik alle ballen niet meer in de lucht kon houden en rond mijn 30-ste kwam er een keerpunt.

Met wat hulp begon ik te beseffen dat ik zelf voor de spanningen zorgde. Dat ik eigenlijk totaal niet vriendelijk was voor mezelf en dat ik te weinig stil stond bij mijn wensen, verlangens en behoeften. Ik leerde dat ik al goed genoeg was om wie ik was en om wat ik deed. Het was de hoogste tijd om het vanaf nu anders te gaan doen. Het is aardig confronterend om te zien dat bepaalde oude patronen en gedragingen niet meer voldoen en het nog lastiger om de weg naar verandering in te zetten. Het was hard werken maar ik heb gemerkt dat er gaandeweg meer ruimte kwam voor plezier en vrolijkheid. Voor mij is dit de essentie van leven die ik anderen ook zo graag gun. Ik herken mijn worstelingen in anderen om mij heen en zo groeide mijn verlangen om een bijdrage te leveren aan het plezier van anderen.

Achtergrond

Ik kom uit het bedrijfsleven en heb gewerkt in de functies van Consultant, Projectmanager en Leidinggevende. Binnen de teams waar ik leiding aan gaf heb ik veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van talenten van de individuele medewerkers en van het team als geheel. Ik heb zowel ervaring met teams die bestaan uit Young Professionals als ervaren medewerkers.

Ik ronde de volgende opleidingen af:

  • 2003 – 2007: Management, Economie, Recht (HBO aan de Hogeschool Utrecht)
  • 2007 – 2009: Organisation Studies (Master aan de Universiteit van Tilburg)
  • 2017: Effortless Coaching, gecertificeerd coach bij de Nederlandse orde van beroepscoaches