Effortless Coaching

Effortless Coaching

De Effortless Coach helpt je om in contact te komen met je natuurlijke staat. Daar voel je op een directe manier wat je echt wilt in je leven en ook welke dingen je daar in je huidige situatie van weerhouden. Je gaat zien wat een groot verschil het uitmaakt als je dit zo laat of als je deze belemmeringen zou kwijtraken.

Dit inzicht zetten we om in een dubbele beweging: wèg bij wat je tegen houdt om echt te leven zoals je wilt, en begínnen met het leven dat eigenlijk bij jou hoort. De Effortless Coach helpt je om al die dingen die je tot nu toe nog niet zijn gelukt moeiteloos te realiseren. Samen ga je een heel stuk verder komen, wat ons betreft helemaal daar waar jij zijn wilt, dat is ons gezamenlijk commitment.

Hier en Nu

We leven altijd in het hier en nu, of we dat nou beseffen of niet, en we activeren dagelijks gedachten en gevoelens die in het verleden zijn ontstaan en nu deel van onze persoonlijkheid zijn geworden, waardoor het lijkt of we door het verleden worden bepaald, wat weer projecties veroorzaakt naar de toekomst, waarvan we hopen dat die ons zekerheid en veiligheid zal bieden. Het ontsnappen aan die oude programmering is de weg naar de vrijheid die je wenst.

Cell Memory

De cellen van ons lichaam zijn opslagplaatsen van informatie en bevatten ons onderbewuste reservoir van ervaringen en overtuigingen. Hierdoor reageren we vaak vanuit ‘het verleden’ op situaties in het heden en dat belemmert ons om nu in vrijheid te zijn wie we van binnen eigenlijk willen zijn. Dat is de bron van onze problemen, verslavingen, trauma’s en andere ongewenste remmende factoren, die ons levensgeluk en onze geestelijke en fysieke gezondheid ernstig belemmeren.

Effortless Coaching

In het coachtraject staan we stil bij jouw onderbewuste obstakels en belemmeringen.

Deze kunnen in vier typen beschreven worden:

Dagelijkse Stress

Je kent de uitdrukking ‘vecht of vlucht’ wel. Dit is de lichamelijke toestand die we ervaren als er direct gevaar dreigt en we moeten erop reageren. Vaak denken we dat er actuut gevaar is waarop we moeten reageren en waardoor ons lichaam in opperste staat van paraatheid is, maar is de werkelijkheid anders.

Hierdoor bouwen we spanning op zonder dat er een ontlading (vechten of vluchten) volgt. Dit zorgt voor een onrustig en stressvol gevoel in ons lichaam.

 

Gewoontes & Overtuigingen

“Ik ben niet goed genoeg”, “Ik ben een slecht mens”, “ik ben lelijk”, “anderen moeten mij niet”, “ik kan nooit iets afmaken”, “mijn moeder laat me niet zijn wie ik ben”, “mijn vrouw snapt mij niet” . Zo kan de lijst met negatieve overtuigingen over onszelf en anderen nog wel een tijdje doorgaan.

Het vervelende is dat deze overtuigingen volledig in ons onderbewuste zijn opgeslagen als automatische programma’s die uitgevoerd worden zonder tussenkomst van ons bewustzijn.

Nooit verwerkte Emotionele ervaringen

“Oh praat me daar niet over . . .” “Daar wil ik het niet over hebben!” We kennen allemaal situaties die uiterst pijnlijk zijn geweest en die we ontvlucht zijn door er niet meer aan te denken. Zodra we eraan zouden denken voelen we de wrok, de boosheid en voelen we dat we de betrokken personen niet hebben vergeven.

Deze onafgemaakte gevoelens dragen we soms tientallen jaren bij ons en hoewel we ons best doen om ze niet te voelen tasten ze ons van binnenuit aan.

 

Onverklaarbare Angsten

Je durft iets gewoon niet en je weet niet waarom. Je hebt een hekel aan bepaalde situaties, je kunt sterk geïrriteerd raken door dingen of ze totaal niet verdragen, en je weet niet waarom. Je reageert soms fel of sterk defensief op bepaalde omstandigheden of personen en je hebt geen idee waarom. Dit heeft een voor jou onbekende oorzaak diep in je onderbewust-zijn, die we een spookcluster noemen, hij is er wel, je kunt hem niet zien, maar zijn uitwerking kun je des te meer voelen.

De moeiteloze weg

Onze coaching aanpak heet “Effortless Coaching” omdat alles wat we doen in het teken van de moeiteloosheid staat. We zoeken met elkaar de weg terug naar het moeiteloze leven waarin alles weer op een natuurlijke manier verloopt. Ons lichaam, ons hele systeem, werkt constant naar ‘homeostasis’ toe, een evenwichtige gezonde situatie. Dit gaan we de ruimte geven en toelaten, we gaan ons ontdoen van alle overbodige ballast om vrij in het hier en nu te leven en je leven begint al heel snel op te klaren en moeiteloos te voelen! Je zult zelf eerst nog wel proberen om dingen met wilskracht en moeite te doen en het kan je wat moeite kosten om moeiteloos te gaan leven, vanwege een opgebouwd verzet daartegen, maar het is de situatie waar je naartoe wilt en het is alle ‘moeite’ onderweg waard