Bewuste houding

Natuurlijk heb je niet elke dag je ‘roze bril’ bij je. En soms heb je je roze bril wel op maar zie je de wereld er op dit moment helemaal niet mooier door. Hoe komt dat?

Elk moment hebben we steeds nieuwe gedachten. Van sommigen ben jij je direct bewust maar de meesten spelen zich af in jouw onderbewustzijn (denk nog even aan de metafoor van de IJsberg). Zo lijkt het alsof je er zelf geen controle of sturing op hebt en dat de negatieve gedachten jou in beweging brengen. Je kunt er zelf niets aan doen als je tegen iemand uitvalt. Het overkomt je.

Als je eerlijk bent weet je dat het zo natuurlijk niet ziet. Je kunt niemand anders de schuld geven van iets wat jij doet of zegt, zelfs niet als jij je aan iemand irriteert want ook dat zegt iets over jouw! Er zijn verschillende eenvoudige technieken om je bewust te worden van je gedachten, gedrag en attitude en om ze vervolgens zelf te gaan sturen. Als je dit spelletje eenmaal doorhebt dan is er geen houden aan en zo kies je van moment tot moment zelf je houding. Net zo lang tot je bewust-bekwaam bent geworden. Ik nodig je uit, start elke dag met de bewuste intentie om er een fantastische dag van te maken. Of toch liever die donkere brombeer uithangen? 🙂