2018: Jouw Topjaar binnen handbereik met een 365 dagen durende Kerstgedachte

Gepubliceerd door jenniferseldenrijk op

Terwijl ik de dozen met kerstspullen van zolder haal, besef ik me hoe kort geleden het voelt dat ik ze naar boven bracht en vorig jaar de boom en alle feestversiering opruimde. Wat gaat zo`n jaar toch snel voorbij, alle voornemens die ik begin dit jaar had, zijn veranderd in herinneringen en feiten en zijn inmiddels verleden tijd. Een jaar, 52 weken, 365 dagen, een eeuwigheid de tijd om wensen in vervulling te laten gaan, om het leven zo in te richten zoals ik dat wilde en om alle belemmeringen of remmingen weg te sturen. Was 2017 jouw jaar of was dit een jaar om snel te vergeten?

2017: Hoe vond je het zelf gaan?

Het jaar nadert haar einde en ik merk dat ik wat melancholisch wordt. Traditiegetrouw prop ik me vol met (te) veel eten terwijl ik dwangmatig ga luisteren naar de Top2000 en stilsta bij de gemiste kansen. Bij de dingen die ik anders had kunnen (moeten) doen of bij voornemens die ik niet heb waargemaakt. Ik neem me dan voor om het in het nieuwe jaar anders te doen; om meer te sporten, minder te eten en beter presteren met heldere plannen en doelen. Op de vraag “Hoe vond je het zelf gaan?” komt bijna volautomatisch een antwoord die start met: Ik wilde meer…, ik had beter..

Altijd die Criticus voor wie het allemaal nog niet goed genoeg was. Nu pak ik het anders aan en mijn terugblik op het afgelopen jaar maakt me stil en dankbaar. Het is voor het eerst dat ik niet focus op de gemiste kansen maar tevreden ben en vind dat het goed genoeg was. Soms voel ik me zelfs stiekem een beetje trots op de dingen die ik deed, het was goed zo!

Vastdenken met sterke Overtuigingen

Dit jaar heb ik paaltjes verzet, heb ik losgelaten en heb ik me opengesteld voor het onbekende. Inmiddels heb ik de expertise in huis om naast anderen ook mezelf te coachen. Zo merk ik mijn eigen onrust op, zie ik me soms worstelen en merk ik het meteen als ik me vastklamp om controle of regie te houden. Ik ben erg enthousiast over methode ‘The Work’ en in een bui van controledrift kan ik me verliezen in de vele YouTube filmpjes waarin Byron Katie een perfecte ‘Work’ toepast op een gelukkige deelnemer uit een volle zaal bezoekers.

Ik kan ontroerd raken door de inzichten die plots ontstaan bij mensen die al tijden compleet vast zaten. De inzichten die mensen bevrijden van sterke overtuigingen en die zorgen dat de rolluiken omlaag gaan, de zon gaat schijnen en het leven ze weer tegemoet lacht. Het is groots; niet de omgeving zorgt voor het oneindige lijden, maar de eigen gedachten veroorzaken het. Gedachten die onder je huid gaan zitten en vaak niet eens waar zijn zoals: ‘Stop maar, ik ben niet goed genoeg’ , ‘Anderen geven niet om me’, ‘Anderen luisteren niet naar me en ik doe er niet toe’.

365 dagen Kerstgedachte

Zo herkenbaar deze gedachten, ook voor mij. De Interne Saboteur die aan de gang is en ongestoord zijn gang ging. Soms kom ik hem nog tegen maar inmiddels heb ik het op een akkoordje gegooid en bied ik hem zelfs een (Kerst)borrel aan als hij om de hoek komt kijken.

Ik heb een grote droom voor 2018 die ik graag wil realiseren, namelijk dat iedereen een moeiteloos, onbezorgd en vrij leven heeft zonder dat de Interne Saboteur de dienst uitmaakt of dat Vastzittende overtuigingen stress en ellende veroorzaken. Niet alleen tijdens de kerstdagen maar elke dag! Ik gun iedereen die 9 in leven, omdat iedereen dat waard is en niets minder verdient. Ik hoop dat er meer mensen zijn die anderen dit gunnen want alleen met elkaar kunnen we de wereld mooier maken.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *